Select Page

Búfals

by set. 9, 2019

Objectiu lúdic

Aconseguir portar la bandera a la teva base abans que l’equip rival

MATERIAL

– 2 banderes

 – 1 Pitrall/jugador (colors diferents pels equips)

– 2 piques per a posar les banderes

Desenvolupament

Hi haurà dos equips els quals es col·locaran un al costat de l’altre, cadascun a la seva base. En diagonal a cada equip hi haurà la seva bandera.

Cada component del grup haurà de tenir un numero assignat.

Per a diferenciar correctament els equips almenys un equip portarà pitrall.

El monitor es col·locarà en un lloc en el qual se l’escolti bé i haurà de dir un número i el color. Per exemple, “dos verd” i el jugador 2 de l’equip verd haurà de sortir a la recerca de la seva bandera alhora que tots els de l’equip groc hauran de sortir per a intentar atrapar-lo.

Si aconsegueixen enxampar-ho, el jugador s’haurà de quedar quiet allí on ha estat atrapat. En cas que hagi estat capaç d’agafar la bandera abans que l’atrapessin, es quedarà amb la bandera a la mà. Un jugador de l’equip verd haurà de quedar-se amb el numero d’aquell jugador. Per a poder salvar-ho, els de l’equip, quan els toqui anar per la bandera, hauran de tocar-lo.

La bandera es pot passar de persona en persona sempre que arribin a passar-la de mà a mà, és a dir, sense arribar a llançar la bandera.

El joc finalitzarà quan un dels dos equips aconsegueix portar la bandera a la base o quan un dels dos equips tingui tots els jugadors eliminats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objectiu didàctic

– Velocitat de reacció

– Estratègia

Durada

20 -50 minuts

Participants

de 6 a 15 persones per equip

Observacions

  • Perquè la persona que va a la recerca de la seva bandera sigui atrapada, no valdrà amb només tocar el peto o la samarreta, s’haurà d’atrapar d’una forma en què l’escapat sàpiga que l’han tocat. Per exemple, si el que pilla li toca el peto lleugerament, no comptarà, però si li toca amb la mà a l’esquena, és quan l’escapat serà atrapat.
  • Per seguretat és recomanable col·locar les banderes a uns 3 o 4 metres de distància d’algun obstacle en la qual els participants es puguin fer mal.
  • S’ha de jugar en un espai prou ampli perquè es pugui córrer amb facilitat però proporcionat al nombre de jugadors perquè no sigui molt difícil d’atrapar
  • Dificultat
  • Intensitat
  • Contundencia
  • Col·laboració