Select Page

Objectiu lúdic

Persona que protegeix el pitrall: que no li agafin el pitrall i intentar tocar a una persona de les que li intenten prendre.

Persones que volen agafar el pitrall:  agafar el pitrall sense que el defensor/a les toqui.

Material

– 1 barret ( o pitrall o con)

– 1 corda o guix per a dibuixar la línia.

Desenvolupament

Marcarem una rotllana d’uns 2m de diàmetre.

Una persona anirà dins de l’espai i les altres es situaran per fora d’aquest espai marcat.

El joc consisteix que les persones que estan situades a fora de l’espai marcat, han d’agafar el pitrall/barret/con que, la persona que esta dins de l’espai marcat estarà defensant.

La persona que està a dins ha d’evitar que li agafin el pitrall i intentar tocar dins de l’espai marcat a alguna persona situada fora.

 Si ho fa, es canviaran els rols i es seguirà jugant de la mateixa manera. 

Variants

Com a variant podríem proposar jugar en diferents grups i que l ‘objectiu sigui aconseguir agafar com a mínim un cop el barret de cada grup.

Això vol dir que la persona a la que agafi el pitrall d’un grup, podrà anar a un altre grup a intentar agafar el seu pitrall.

Objectiu didàctic

Millorar la velocitat de reacció davant d’estimuls externs.

Durada

1-2′ ronda

8-10′ el joc

Participants

6-7 persones.

Observacions

A l’hora de dibuixar o marcar la zona de joc, no dibuixar-la molt gran ja que sinó serà molt difícil per a les persones que estan a fora agafar el pitrall i molt fàcil per al defensor pillar.

Per a la variant, quan una persona agafa el pitrall d’un grup i marxa a un altre a agafar el seu pitrall, una persona d’aquest grup ha de marxar a un altre, ja que sinó s’ajuntaran moltes persones en un mateix grup.